Savjeti ljekara

TRIactive sportski ortopedski ulošci za zdravo kretanje

ulosci

TRIactive sportski ortopedski ulošci za zdravo kretanje

Svakodnevno kretanje, rekreativne aktivnosti ili pak profesionalno bavljenje sportom dovodi do pojačanih opterećenja naših stopala, koja zbog neprilagođene podrške i fiksacije mogu dovesti do bolova i umora u nogama, a kasnije i u koljenima, kukovima i kičmii.

Izradom i korištenjem adekvatnih sportskih ortopedskih uložaka TRIactive iz Bauerfeinda postiže se pozitivan utjecaj na držanje, smanjenje specifičnih sila i raspodjela težine, povećava se stabilnost te dodatno olakšava muskulatornom sistemu. Osim toga, svakodnevnim korištenjem TRIactive sportskih ortopedskih uložaka smanjuje se zamor i bol pri bavljenju različitim rekreativnim i sportskim aktivnostima, i što je najvažnije, pomaže u prevenciji ozljeda. Bauerfeindovi TRIactive ulošci su trozonski ulošci s glatkim prijelazom između različitih funkcionalnih gustoća i tvrdoće materijala. The Direction zone pruža smjer, stabilnost i uravnoteženost kretanja te služi za stabilnost pete i smjer prednjeg dijela stopala. The Support zone pruža odlične reakcije svojom karakteristikom obnove i jakoj ravnotežnoj energiji dok The Shock-Apsorbing zone smanjuje pritisak u distalnom dijelu stopala i meatarzalnog područja. Trostrukim djelovanjem na potisak stopala TRIactive sportski ortopedski ulošci nude funkcionalne prednosti za sve sportske zahtjeve, a dolaze u tri varijante.

TRIactive Run je dizajniran za ponavljajuće pokrete i naprezanja stopala pri trčanju. TRIactive Play namijenjen je za sportove sa loptom, odnosno prilagođen sportovima koji iziskuju brze promjene smjera, zaustavljanja i ubrzanja. TRIactive Walk uložak izrađen je za stajanje i hodanje čitav dan, za povećane tjelesne performanse i udobnost stopala, što ga čini izvrsnim izborom za svakodnevna kretanja, posao, hodanje i planinarenje.

Osim TRIactive sportskih ortopedskih uložaka, na raspolaganju su i Bauerfeindovi BInamic ortopedski ulošci koji zbog svog valjkastog oblika pružaju podršku dinamičkog prednjeg dijela stopala te štite zglobove i vertebralne diskove. BInamic ortopedski ulošci pružaju podršku pravilne distribucije težine po zonama te pomažu sprječavanju preopterećenja na površini stopala. Ime BInamic označava podržavanje ispravnog biodinamičkog hoda, odnosno rasterećenje metatarzalnih linija i utjecaja pete.

Treća vrsta sportskih ortopedskih uložaka namijenjeni su za različite sportove. Tako je Bauerfeind izradio uloške posebno namijenjene ljubiteljima golfa. Golf ulošci su profesionalni ortopedski ulošci za golfere koji 90 posto svoga vremena provedu u hodanju i stajanju. Individualnom izradom i prilagodbom, Golf ulošci sprječavaju visoki pritisak na kolateralne ligamente te ligamente koji sprječavaju preveliku rotaciju stopala. Osim sprječavanja visokog pritiska, Golf ulošci stabiliziraju bočni dio stopala te ujedno doprinose rasterećenju neizbježnih medijalnih i lateralnih opterećenje prednjeg dijela stopala. Ostali sportski ortopedski ulošci iz Bauerfeinda su ulošci za Rolanje, koji doprinose boljoj vertikalizaciji i položaju tijela, ulošci za Brdski biciklizam koji pružaju stabilnost stražnjeg dijela stopala te tako omogućavaju dugu i bezbolnu vožnju, te ulošci za Alpsko skijanje koji pružaju potporu pete kako bi se zadržao visoki prijenos snage iz noge na skiju.

Pod sloganom Pokret je život! Bauerfeind u svojoj paleti visokokvalitetnih proizvoda nudi širok izbor ortopedskih uložaka namijenjenih bezbolnom kretanju kroz život.

Brands:
ALL
Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Description
 • Content
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
 • Attributes
 • Custom attributes
 • Custom fields
Click outside to hide the compare bar
Compare
Wishlist 0
Open wishlist page Continue shopping