Rehabilitacije

Pomagala za hodanje

D030001137439-h

Pomagala za hodanje

Uzroci problema s hodanjem su razni, od genetike, urođenih mana, ravnih stopala, problema s kičmom, atrofije mišića, osteoporoze te mnogih drugih. Kada se osoba nađe u poziciji u kojoj više ne može samostalno održavati ravnotežu na svojim nogama, dolazi do promjena u svakodnevnom životu, što kod većeg broja ljudi može utjecati i na psihičko stanje. Pronalaženjem i upotrebom adekvatnih pomagala za hod kod oboljelih i/ili starijih osoba znatno se olakšava čovjekovo kretanje, a samim time i obavljanje svakodnevnih životnih aktivnosti.

Rolatori i hodalice – praktičnost i sigurnost

Bauerfeindova pomagala za hod namijenjena su svima onima koji osjećaju nestabilnost, umor i otežano hodanje, kao i onih koji trebaju oslonac i podršku pri hodanju. Aktivni rolator iz Bauerfeinda standardni je rolator za unutarnju i vanjsku upotrebu, a uključuje sjedalo, stolić i košaru. Mehanizam je također prilagođen pa se rolator lako sklapa, dok su ručke rolatora podesive po visini i prilagođavaju se individualnim željama i načinu držanja tijela. Ovaj Bauerfeindov aktivni rolator je izrazito siguran jer se standardnim tračnim kočnicama veoma lako rukuje, dok kompaktna građa također omogućuje sigurnost i stabilnost.

Osim aktivnog rolatora, Bauerfeind u svojoj ponudi nudi i sklopivu hodalicu čija se svaka strana okvira može pomicati naizmjence, pružajući tako potpunu stabilnost i maksimalnu slobodu pokreta. Dodatnu sigurnost ove sklopive hodalice pružaju dvostruke povezane prečke izrađene od samog čelika. Kao i kod aktivnog rolatora, i kod ove sklopive hodalice, omogućeno je lagano sklapanje pritiskom na gumb.

Štake i štapovi za potporu hodanju

Za osobe koje imaju privremene probleme s otežanim hodanjem, te za one kojima treba minimalna potpora pri hodanju, Bauerfeind nudi podpazušne štake s gumbom za prilagodbu visine. Lagana konstrukcija podpazušnih štaka od anodiziranog aluminija s čvrstim plastičnim podpazušnim dijelom i hvatištem za ruku, istovremeno pruža sigurnu potporu, bez prevelikog opterećenja i težine. Kako bi svaki pojedinac sebi prilagodio štake na željenu visinu, na podpazušnim je štakama skala visine prikladno otisnuta, što korisniku omogućuje brzu i jednostavnu prilagodbu pritiskom na samo jedan gumb. Završeci štaka izrađeni su tako da sprječavaju zapinjanje prilikom penjanja uz stepenice, kako bi korisniku pružile sigurnu potporu i kod najzahtjevnijih koraka.

Također, Bauerfeind u svojoj ponudi posjeduje i nekoliko vrsta štapova za potporu hodanju. Jedan od štapova jest štap s četiri kraka napravljen od šuplje cijevi od anodiziranog aluminija te varenog čeličnog podnožja. Savršen odnos visine i širine štapa te stabilan donji dio pružaju dodatnu snagu i sigurnost, a nisko težište omogućuje bolju ravnotežu. Ovaj štap s četiri kraka osim lagane izrade, karakterizira i izbočena ručka te visina prilagodljiva u koracima od po jedan inč. Osim štapa s četiri kraka, u Bauerfeindovoj ponudi nalazi se i nekoliko modela običnih aluminijskih štapova koje karakterizira lagana izrada od anodiziranog aluminija te gumb za namještanje visine štapa kako bi pružali maksimalnu sigurnost te indiviudalnu prilagodbu.

Brands:
ALL
Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Description
 • Content
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
 • Attributes
 • Custom attributes
 • Custom fields
Click outside to hide the compare bar
Compare
Wishlist 0
Open wishlist page Continue shopping