Rehabilitacije

Kako kod kuće opremiti bolesničku sobu?

TAURUS_LUX_LOW

Kako kod kuće opremiti bolesničku sobu?

Voditi brigu o teško bolesnoj osobi u vlastitom domu, u većini slučajeva predstavlja pojačan fizički, ali i psihički napor, najčešće članova porodice. Još jedan od čestih problema jest činjenica da su osobe, najčešće članovi porodice, rijetko kad stručni za pružanje takve vrste njege tako da je svaka pomoć i više nego dobrodošla. Pravilnim odabirom namještaja i adekvatnim uređenjem bolesničke sobe, možete smanjiti napore te bolesniku, ali i sebi olakšati obavljvanje svakodnevnih životnih aktivnosti i potreba. Ključni element je bolesnički krevet koji je u velikom broju slučajeva neadekvatan. Iz Bauerfeinda stižu rješenja za posebne bolesničke krevete koji su nastali kao rezultat dugogodišnjih testiranja, modificiranja i prilagođavanja kako bi bolesniku pružili maksimalnu udobnost, funkcionalnost i kvalitetu.

Taurus krevete karakteriziraju okovi od bukovine s čvrstim drvenim okvirom i ukrasnim oblogama, dok su mu najjači aduti upravo funkcionalan dizajn i izvrsna kvaliteta. Obloge kreveta izrađene su tako da i vizualno izgledaju veoma privlačno, a nisko ležište madraca jamči udobnost. Svi Taurus kreveti lako se prenose, imaju iznimno čvrst sustav držača bočnih stranica, ručni upravljač s funkcijom za isključivanje te se nalaze na postolju s kotačićima visoke kvalitete. Podnice ovih kreveta izrađene su od drva i metala tako da su dovoljno čvrste i podnose težinu do 190 kilograma.

Bariatric podesivi krevet za njegu bolesnika odlikuje čvrsta konstrukcija, pa je zbog materijala i oblika oblikovan tako da može nositi jednu osobu tjelesne mase do čak 318 kilograma. Uključivanjem u zidnu utičnicu elektromotori smješteni s obje strane kreveta omogućuju podešavanje ležišta madraca na bilo koju visinu između 420 i 815 mm. Također, ležište se može pridignuti na uzglavlju ili uznožju i to pomoću odgovarajuće tipke na upravljaču. Druga dva elektromotora koji se nalaze ispod platforme omogućuju potpuno oblikovanje leđnog i koljenog dijela ležišta.

Antidekubitalni madraci – nezaobilazna njega za teško pokretne i nepokretne osobe

Osim bolesničkih kreveta, ključnu ulogu u opremanju bolesničke sobe, posebice kod teško pokretnih i nepokretnih osoba, ima antidekubitalni madrac. Dekubitusi predstavljaju jedan od najvećih problema s kojima se danas susreću teško pokretne ili nepokretne osobe, a uzrokuje ih stalni pritisak na tkivo, odnosno na kožu i mišiće, koji onemogućuje krvnim žilama normalnu opskrbu okolnog područja krvlju pa dolazi do oštećenja tkiva i razvijanja dekubitusa koji su popraćeni otvorenim ranama. Upotrebom antidekubitalnog madraca dolazi do preraspodjele pritiska, za razliku od standardnih bolničkih madraca ili madraca na opruge. Antidekubitalni ležajevi Apex iz Bauerfeinda pružaju rješenja za dekubituse od I. do IV. stepena, a dolaze u tri oblika: madraci s prilagodljivom preraspodjelom pritiska, madraci s niskom razinom gubitka zraka te madraci s niskom razinom gubitka zraka uz lateralnu rotaciju. Osim madraca, Apex nudi i kompaktne i lagane jastuke za sjedenje s prilagodljivim pritiskom i punjivom baterijom (za mobilne korisnike). Ono što Apex razlikuje od drugih proizvođača jest korištenje posebnog sustava nadzora dinamičkog pritiska kako bi testirao učinkovitost svojih madraca. Takav sistem  nadzora može pratiti unutrašnji pritisak u madracu, u realnom vremenu tokom korištenja, pri čemu se dobivaju vrijedni podaci koji pomažu pri razvoju najmodernijih proizvoda, optimiziranih za prevenciju i liječenje.

Bauerfeind također nudi više vrsta posebnih noćnih ormairća iz serije Virgo, opremljenih ladicom, ormarićem, međusobno neovisnim kotačićima s kočnicima te dodatnim stolićem podesivim po visini i nagibu.

Brands:
ALL
Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Description
 • Content
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
 • Attributes
 • Custom attributes
 • Custom fields
Click outside to hide the compare bar
Compare
Wishlist 0
Open wishlist page Continue shopping