Savjeti ljekara

Pokret je život

BFDLA01

Pokret je život

Ljudi koji se rekreativno ili profesionalno bave sportom, svakodnevno se susreću s bolnom kičmom, ozljedama kuka, koljena, lakta ili nekog drugog zgloba na ruci ili nozi što može otežavati kretanje, ali i uzrokovati ozbiljne sekundarne zdravstvene probleme kao što su nepravilan hod, ograničeni pokreti i iskrivljenje kičme. Bauerfeindov programi Loc i Train ističu se na tržištu ortoza i steznika svojom kvalitetom i učinkovitošću. Kompletna Bauerfeind sportska ponuda izrađena je pomoću najsuvremenije tehnologije od najboljih materijala ugodnih za kožu, a koji istodobno pružaju udobnost, funkcionalnost i sigurnost te olakšavaju svaki pokret.

Sofisticirane nožne ortoze iz Bauerfeinda

AchiloTrain je aktivni steznik za rasterećenje Ahilove tetive s produženim tetivnim umetkom. Anatomsko tkanje AchilloTraina omogućuje stalnu izmjenu kompresije i dekompresije, dok potenciranim integriranim čvorićima ubrzava zacjeljenje, a uzdužnim udubljenjima resorpciju edema. Za stabilizaciju nožnog zgloba u ponudi Bauerfeinda nalaze se MalleoTrain i MalleoLoc te AirLoc steznici i ortoze. MalleoTrain je aktivni steznik koji služi za stabilizaciju muskulature nožnog zgloba, a primjenjuje se kod postoperativnih i posttraumatskih stanja. Ortoze iz Bauerfeinda toliko su sofisticirane da stabiliziraju i rasterećuju zglobove, a uz to i masiraju bolna područja što dovodi do povećanog protoka krvi i stimulacije metabolizma mišića.
Anatomski oblikovano pletivo i silikonski umetci MalleoTraina sprječavaju pomicanje steznika, te omogućuju disanje kože, a dozirana kompresija pospješuje resorpciju edema i hematoma. MalleoLoc je ortoza za stabilizaciju koji se koristi za ranu funkcionalnu terapiju pri ozljedama lateralnih sveza nožnog zgloba. Za stabilizaciju nožnog zgloba kod akutne ozljede zglobne čahure koristi se AirLoc, čija plastična, anatomski oblikovana osnova omogućuje jednostavnu aplikaciju u kombinaciji s obućom, te potpunu prilagodbu postraničnim zračnim jastučićima.

GenuTrain – steznik broj jedan za koljena

Najtraženiji steznik iz Bauerfeinda, posebno koristan za sportiste, GenuTrain dolazi u tri različita oblika – GenuTrain, GenuTrain P3 te GenuTrain S, a svi su namijenjeni liječenju i prevenciji bolesti koljena. GenuTrain je aktivni steznik za rasterećenje i stabilizaciju koljenskog zgloba, a posebnim tkanjem postiže se izuzetna rastezljivost te omogućuje koži da diše, sprječava njeno znojenje i osigurava visoku udobnost. GenuTrain P3 je također aktivni steznik koji služi za optimalizaciju položaja ivera, dok je GenuTrain S aktivni steznik s postraničnim zglobnim udlagama koje pomažu kod nestabilnosti nižeg stupnja, artritisa te osteoartritisa koljena.

Ortoze i steznici za križa i kičmu
Za probleme s križima, Bauerfeind nudi rješenja u obliku LumboTrain-a, SacroLoc-a te LordoLoc-a. LumboTrain je aktivni steznik za stabilizaciju muskulature kičme, a dolazi i u ženskom obliku pod nazivom LumboTrain Lady. SacroLoc je ortoza za kičmu namijenjena upotrebi kod bolnih sindroma u donjem (sakroilijakalnom) dijelu leđa jer smanjuje i stabilizira pritisak na zdjelicu. Za rasterećenje i stabilizaciju lumbalnog dijela kičme namijenjen je LordoLoc, ortoza koja pomaže pri nadraženosti sakroilijakalnih zglobova, degenerativnih promjena kičme te mišićne insuficijencije (kod osteoporoze).

Program za zgolobove ruku

Kada su u pitanju ručni zglobovi kao što je zglob šake, lakat ili rameni zglob Bauerfeind nudi visokokvalitetna rješenja u obliku ManuTrain-a, ManuLoc-a, RhizoLoc-a, EpiTrain-a, Epipointa te OmoTraina. ManuTrain je aktivni steznik za stabilizaciju ručnog zgloba, dok je ManuLoc stabilizacijska ortoza za fiksaciju ručnog zgloba. Za stabilizaciju palca i njegova korjenskog zgloba namijenjena je stabilizacijska ortoza RhizoLoc, jednostavna za aplikaciju i nošenje. EpiTrain je aktivni steznik za ciljanu kompresiju u području lakta, koji je zahvaljujući novom konceptu tkanja izuzetno rastezljiv, omogućuje koži da diše, sprječava njeno znojenje te osigurava djelotvorno kompresivno djelovanje. Za probleme „teniskog lakta“ koristi se Epipoint, stabilizacijska ortoza za ciljanu i doziranu kompresiju na podlaktici, dok je OmoTrain profesionalni anatomski aktivni steznik za rameni zglob.

Brands:
ALL
Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Description
 • Content
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
 • Attributes
 • Custom attributes
 • Custom fields
Click outside to hide the compare bar
Compare
Wishlist 0
Open wishlist page Continue shopping