Mjerna tehnologija

Važnost detaljnog i kvalitetnog skena stopala i potkoljenica

bodytronic

Važnost detaljnog i kvalitetnog skena stopala i potkoljenica

Stopala i potkoljenice uvelike utječu na zdravlje

Najnovija istraživanja pokazuju kako čak 60 posto djece ima ravna stopala, a to je prvi znak da nisu na dobrom razvojnom putu. Na pojavu ravnih stopala utječe nasljedni faktor, ali i debljina, fizička neaktivnost i neadekvatna obuća. Posljedice su: otežano hodanje i stajanje, bolovi u nogama, a ponekad i u kukovima, koljenima i križima. Ravna stopala, osim što otežavaju kretanje i normalan razvoj, u starijoj dobi uzrokuju degenerativne promjene kičme, koje s vremenom mogu dovesti do invalidnosti. Osobe koje imaju problem ravnih stopala često imaju bolove u nogama, brzo se zamaraju, ne mogu dugo hodati, nerado trče ili trče nepravilno, pa je i to razlog što izbjegavaju bavljenje sportom. Osim problema ravnih stopala, sve veći broj ljudi susreće se s problemima proširenih vena. To se posebice odnosi na trudnice, te osobe koje zbog posla dugo stoje ili puno putuju.

BodyTronic 300 – jedinstveno rješenje za zdravlje nogu iz Bauerfeinda

Svaki pojedinac u tijeku svoga života može doživjeti anatomsku deformaciju stopala, koja u slučaju neadekvatne brige i liječenja može dovesti do sekundarnih ozbiljnijih posljedica, kao sve težeg kretanja pa i  invaliditeta. S BodyTronic 300 uređajem, može se točno analizirati i prikazati nestabilnost stopala i noge, koji omogućuju pravovremeno reagiranje i liječenje. Mjerenje BodyTronicom služi kao osnova jedinstvenog i preciznog pokazatelja stabiliteta noge s ciljem opskrbe pojedinca odgovarajućim medicinskim kompresivnim čarapama, ulošcima, te ručno i po mjeri izrađenom ortopedskom obućom. Mjerenje Image 3D tehnologijom, ujedno je i garancija buduće uspješne rehabilitacije.

Bauerfeindovim mjernim uređajem BodyTronic 300 pojedincu se jedinstvenim metodama skeniranja izračunava trodimenzionalni model stopala i potkoljenice, koji se analizira na monitoru. Prilikom mjerenja BodyTronic 300 uređajem se bez ikakvog kontakta potpuno precizno skenira noga u nivou potkoljenice i stopala. Naime, radi se o mjerenju za koji se koristi specijalizovana čarapa, koja nema nikakve kompresivne karakteristike, a mjeri se i statički tlak stopala s integriranim silama.

Brzo, praktično i 100 % pouzdano

Pravovremenim otkrivanjem problema ravnih stopala i proširenih vena, te adekvatnim načinom liječenja, trenutno se smanjuju bolovi pri kretanju, a dugoročno rizik od pojave sekundarnih zdravstvenih problema, kao što su iskrivljenje kralježnice ili puknuće vena.

Dodatna prednost Bauerfeindovog BodyTronic 300 uređaja jest činjenica da se njime upravlja računalno kroz user-friendly sistem mjerenja. To znači da osim preciznosti i vrlo detaljnog prikaza, mjerenje BodyTronicom predstavlja brz i praktičan postupak, koji izrađuje kompletan trodimenzionalan scan noge u manje od 10 minuta. Svako mjerenje BodyTronicom 300 pohranjuje se u bazu podataka, što pojedincu osigurava konstantno praćenje stanja tokom vremena, ali i naknadne narudžbe putem interneta. Osim pohranjivanja mjerenja u bazu podataka, svako je mjerenje moguće isprintati i u obliku klasičnog nalaza.

BodyTronic predstavlja jedini uređaj koji koristi Image 3D tehnologiju, a tvrtka Bauerfeind upotrebom vrhunske tehnologije i izradom najkvalitetnijih pomagala poput anatomskih uložaka, ortopedske obuće i kompresivnih čarapa, oživljava slogan – Pokret je život!

Brands:
ALL
Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Description
 • Content
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
 • Attributes
 • Custom attributes
 • Custom fields
Click outside to hide the compare bar
Compare
Wishlist 0
Open wishlist page Continue shopping