Novosti

Visoka tehnologija za zdrave vene

Giorgia_VenoTrain micro_Street_01

Visoka tehnologija za zdrave vene

Medicinske kompresivne čarape ublažavaju tegobe kod bolesti vena i štite od posljedičnih oštećenja i to sve bez nuspojava. Pritom prkose predrasudi koja je još uvijek raširena „bakine neudobne gumene čarape boje kože“: zahvaljujući inovativnom proizvodnom postupku i modernim materijalima kompresivne čarape danas su vrlo udobne za nošenje, u trendi bojama i uzorcima – i drže korak s modom. Nezaobilazne su kao osnovna terapija bolesti vena.

Moderne medicinske kompresivne čarape nemaju ništa sa zastarjelim modelom kojih se obično bojimo. No, nažalost, predrasuda koja još uvijek vlada mnoge ljude sprečava u tome da se rano aktiviraju oko zdravlja svojih vena i istovremeno investiraju u dobar izgled svojih nogu. U kompresivnoj je terapiji u prvom planu zdravstveni aspekt, no teleangiektazija i proširene vene velik su kozmetički problem upravo za žene. Kompresivne čarape pomažu u sprečavanju njihova nastanka.

Ispravno doziran pritisak

Ciljanim pritiskom na prava mjesta kompresivne čarape vraćaju previše raširene stijenke vena „u formu“. Venski zalisci ponovno se mogu ispravno zatvarati, krv se više ne nakuplja u nogama i brzo se vraća prema srcu. Kako bi se pružila optimalna potpora optoku krvi, slijed kompresivnog pritiska precizno je definiran: na gležnjevima je najveći, a do natkoljenice se postupno smanjuje. Ovisno o području primjene kompresivne čarape postoje u razredima kompresije jedan do četiri, dakle od lagane do vrlo snažne kompresije. Na duljim putovanjima, radi prevencije tijekom trudnoće ili pri prvim znacima bolesti vena – kao što su primjerice umorne ili teške noge – u pravilu je dovoljan lagan pritisak klase kompresije jedan. Nakon operacija vena i kod već postojećih slabosti vena preporučuje se srednja kompresija klase dva. Klasa kompresije tri općenito se propisuje kod teških poremećaja funkcije vena. Kompresivni pritisak klase četiri potreban je kod limfatičnih bolesti u uznapredovalom stadiju. Njemački institut za osiguranje kvalitete i označavanje (Deutsche Institut für Gütesicherung und Kennzeichnung e.V.) propisuje što čarape moraju činiti. Znak kvalitete RAL dobivaju samo čarape koje odgovaraju tim visokim zahtjevima.

Giorgia_VenoTrain-micro_Batik_02

Individualna prilagodba jamči optimalno pristajanje

Kako bi kompresivne čarape bile terapijski učinkovite, moraju savršeno pristajati. Stoga je neophodno pravilno mjerenje i odabir veličine, koji se radi u specijalizovanim prodavaonicama sa medicinskim proizvodima. Ondje se noga precizno mjeri na određenim mjestima, bilo mjernom trakom ili digitalnim postupkom. Zatim se odgovarajuća čarapa, u skladu s ljekarovom uputom, naručuje u željenoj izvedbi (primjerice s vrhom za nožne prste ili otvorenih prstiju, kao dokoljenice ili čarapa do natkoljenice itd.) u odabranoj nijansi boje ili sa željenim uzorkom. Individualno snabdijevanje po mjeri jamči da će kompresivna čarapa savršeno pristajati na nogu te da neće kliziti niti se nabirati. Samo će tako čarapa optimalno podržavati vene. Stoga ti medicinski proizvodi nemaju nikakve veze s „čarapama za vene“ iz robne kuće koje nemaju nikakvog terapijskog učinka.

Udobnost pri nošenju s njegujućom komponentom

Dobra medicinska učinkovitost ne znači manju udobnost pri nošenju. Moderne kompresivne čarape ne izgledaju samo kao „normalne“ modne čarape nego i pružaju takav osjećaj pri nošenju. To se kod modela VenoTrain micro postiže zahvaljujući posebno visokom udjelu (50%!) mikrovlakana u kombinaciji sa specijalnim postupkom proizvodnje. Tako nastaje nepropusno, ali prozračno pletivo, koje omogućuje da koža diše. Kod nove generacije medicinskih kompresivnih čarapa proizvođača Bauerfeind u čarapu je integrirana čak i dodatna njega kože. Specijalno oplemenjena vlakna čarape VenoTrain micro balance opremljena su mikrositnim njegujućim kompleksom od biljnih ekstrakata i vitamina i tako njeguju kožu tokom nošenja.

Zavirite u Bauerfeindov asortiman kompresivnih čarapa.

Brands:
ALL
Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Description
 • Content
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
 • Attributes
 • Custom attributes
 • Custom fields
Click outside to hide the compare bar
Compare
Wishlist 0
Open wishlist page Continue shopping