Nazovite nas: +387 33 717 100

VenoTrain® kompresivne čarape: Uvijek pravi izbor

VenoTrain® kompresivne čarape dizajnirane su da osiguraju dugoročnu medicinsku učinkovitost, odličan kvalitet udobnosti i dobar izgled. Asortiman obuhvata različite dizajne, boje i klase kompresije kako bi odgovarao različitim stilovima života. Svi VenoTrain® proizvodi su osmišljeni s ciljem da osiguraju kontrolisanu graduaciju kompresije s maksimalnim pritiskom u nivou gležnja, koji se postepeno smanjuje prema natkoljenici. Bilo radi prevencije, kod blagog oblika proširenih vena, za teže oblike venske insuficijencije, pa do liječenja venskih ulkusa ili za zbrinjavanje linfedema, VenoTrain® proizvodi su razvijeni imajući u vidu vas i vaše potrebe.

 

VenoTrain® kompresivne čarape pokrivaju sva polja primjene moderne kompresivne terapije i ističu se klinički dokazanim djelovanjem, jedinstvenim svojstvima materijala i modernim dizajnom koji je prilagođen korisniku. Svi VenoTrain® proizvodi su u skladu sa zahtjevima njemačke uredbe o medicinskim proizvodima i na sebi nose oznaku CE kao pokazatelj pouzdanosti kvaliteta. Nije ni potrebno dodatno isticati da su svi naši proizvodi u skladu s ekološkim standardom Öko-Tex Standard 100.

 

Nama nije važno samo garancija medicinske učinkovitosti i odličan kvalitet naših proizvoda, već nam je važno i da te proizvode prilagodimo na način koji će zadovoljiti promjenljive potrebe pacijenata. Kompresivne čarape VenoTrain® proizvode se u jednoj od najmodernijih fabrika u svijetu i predstavljaju najbolji odabir za tretman od blagih do najtežih oblika venskih oboljenja i limfedema. Zahvaljujući tome što koristimo visokokvalitetne materijale i usavršene načine proizvodnje, garantujemo da će naši proizvodi pouzdano liječiti, pružajući pri tome prvoklasnu udobnost pri nošenju.

Mi ne samo da tvrdimo da su naši proizvodi najbolji – mi to znamo! To nam dokazuju iscrpna, neprestana klinička ispitivanja, postprodajna istraživanja i testovi izvedeni u saradnji s priznatim institucijama i u skladu s prihvaćenim standardima. Sistem savršenog pristajanja Perfect-Fit, kojeg je Bauerfeind razvio na temelju opsežnih analiza digitalnog mjerenja nogu, nudi puno više fleksibilnosti tako što korisnicima daje nogavice koje savršeno pristaju uz nogu, pri čemu se radi o širokoj paleti standardne ponude veličina.

PREVENCIJA I SPORT
LAGANA DO UMJERENA KOMPRESIJA
SNAŽNA DO VRLO JAKA KOMPRESIJA
TERAPIJA ZA VENSKI ULKUS