Nazovite nas: +387 33 717 100
GenuTrain utječe na Vaš hod

GenuTrain utječe na Vaš hod

Po prvi puta, studija potvrđuje pozitivan biomehanički učinak GenuTrain koljenske bandaže na hod korisnika. Znanstvenici specijalizovani za sport s Univerziteta Freiburg, Njemačka, potvrđuju korektivni učinak na biomehaniku koljena i kuka tokom primjene Bauerfeind koljenske bandaže, na temelju smanjenja kuta addukcije koljena.

Pozitivni korektivni učinak vidljiv je kod korisnika sa medijalnom gonartrozom, zbog prekomjernog nefiziološkog opterećenja na zglob; za primjer je varusna deformacija kao predisponirajući faktor poremećaja. Detektirano je značajno olakšanje tokom hoda sa bandažom. Velika većina korisnika prijavila je značajno smanjenje boli.

Rezultati Freiburg Instituta za Sport i Univerziteta potvrđuju da je učinak GenuTrain-a osjetan tokom kretanja korisnika. Utjecaj proprioceptivne stimulacije, također stabilizira zglob.

2 0 komentara “GenuTrain utječe na Vaš hod”

  1. Pitanje: da li bi ova bandaža mogla pomoći kod ispravljanja o-nogu kod djeteta od 11 godina? Doktor nam je za spomenutu situaciju predložio operaciju privremene ugradnje titanskih pločica u svrhu ispravljanja nogu u doba intenzivnog rasta kostiju!
    Unaprijed zahvaljujem na odgovoru!
    Spomenka Kanjir

  2. Nažalost GenuTrain nije konstruiran s tom funkcijom korekcije varusne deformacije, kao ni dimenzija u serijskoj izvedbi za djecu. Možda je riješenje u individualnoj izradi, gdje bi trebalo kontaktirati prodavaonicu u Božidarevićevu, odnosno Željka Nujića.

Odgovori

Sigurnosna provjera *