Novosti

Dirk Nowitzki postaje zaštitno lice za Bauerfeind

160107_PM_Dirk-Nowitzkix

Dirk Nowitzki postaje zaštitno lice za Bauerfeind

160107_PM_Dirk-Nowitzki_GenuTrainxDirk Nowitzki i Bauerfeind AG najavljuju suradnju: svjetska košarkaška zvijezda postaje globalno zaštitno lice naše tvrtke s čijim je proizvodima već dugo dobro upoznat.

“Poznajem i cijenim Bauerfeind proizvode već dugi niz godina“, kaže Dirk Nowitzki. „Moram se moći pouzdati u svoje tijelo. Bauerfeind mi pri tome pomaže. Proizvodi su vrhunske kvalitete.”

Za Bauerfeind, proizvođača medicinskih pomagala kao što su, primjerice, bandaže za koljeno, skočni zglob i leđa, Dirk Nowitzki je prvo globalno zaštitno lice. Tridesetsedmogodišnji međunarodni as i globalna tvrtka Bauerfeind AG dugoročno će surađivati.

“Dirka Nowitzkog nismo morali uvjeravati u kvalitetu naših proizvoda i on usprkos svojim izuzetnim postignućima čvrsto stoji na zemlji – to ga za mene čini idealnim zaštitnim licem. Jako se veselim našoj suradnji”, kaže predsjednik uprave, prof. Hans B. Bauerfeind. Ovaj sedamdesetpetogodišnjak predstavlja treću generaciju koja vodi porodičnu tvrtku s oko 2.000 zaposlenika, osnovanu 1929. Sin Thomas Bauerfeind (41) je financijski direktor, a kćer Beatrix Bauerfeind-Johnson (36) članica je nadzornog odbora.

Bauerfeind je poznat u međunarodnom sportu. Od 2002. godine; bandaže, ortoze, ortopedski ulošci i medicinske kompresivne čarape tvrtke iz mjesta Zeulenroda koriste se na velikim događajima kao što su Olimpijske igre. Diljem svijeta, vrhunski sportisti pouzdaju se u kvalitetu višestruko odlikovanih proizvoda, koji se proizvode isključivo u Njemačkoj. Čak i najbolji timovi njemačke košarkaške i nogometne savezne lige koriste medicinske proizvode tvrtke Bauerfeind.

“S Dirkom Nowitskim želimo krenuti novim stazama i pokazati kako naši proizvodi mogu svakome dobro služiti – u svakodnevnom životu ili pak u sportu”, objašnjava Thomas Bauerfeind. U ožujku kreće nova kampanja, u kojoj će se Dirk Nowitzki po prvi puta pojaviti kao zaštitno lice.

Inače, Dirk Nowitski se rodio u Würzburgu, malom gradiću u Njemačkoj i dolazi iz sportske porodice. Majka Helga bavila se košarkom, a otac Jörg-Werner bavio se rukometom i nastupao za reprezentaciju na svim većim natjecanjima. Starija sestra Silke također se bavila košarkom, a danas radi za NBA u odjelu za međunarodne prijenose. Dirk je još kao dječak bio većeg rasta i bavio se rukometom i tenisom, ali su mu se druga djeca rugala zbog visine i govorila mu da je “čudovište”, pa se mladi Nowitzki počeo baviti košarkom koja će mu kasnije preokrenuti život. Nakon što se pridružio košarkaškom klubu DJK Würzburg, privukao je pozornost bivšeg košarkaškog reprezentativca Holgera Geschwindnera. On je odmah opazio Dirkov talent te se ponudio da ga individualno trenira dva do tri puta tjedno. Nakon što su Dirkovi roditelji pristali, Geschwindner ga je stavio pod zahtjevan program. Dirk je više vježbao svoj šut i preciznost, a manje taktičke pozicije i ostalo. Geschwindner ga je čak poticao da svira neki instrument i čita knjige kako bi što više izgradio svoju osobnost.

Nakon godinu dana, Geschwindner je bio zadivljen napretkom kojeg je Nowitzki ostvario te mu rekao:„ Moraš odlučiti želiš li igrati na svjetskoj razini protiv najboljih ili ostati lokalni junak u Njemačkoj. Ako želiš biti lokalni junak prestajemo s treninzima jer si se već ovdje dokazao, ali ako želiš biti najbolji i igrati protiv najboljih onda moramo nastaviti s dnevnim treninzima.“ Nakon dva dana razmišljanja Nowitzki se odlučio na ovu drugu varijantu i postati jedan od najboljih igrača. Geschwindner ga je pustio da trenira svaki dan u tjednu s igračima DJK Würzburg. 1994. šesnaestogodišnji Nowitzki izborio je mjesto u momčadi DJK Würzburga.

Brands:
ALL
Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Description
 • Content
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
 • Attributes
 • Custom attributes
 • Custom fields
Click outside to hide the compare bar
Compare
Wishlist 0
Open wishlist page Continue shopping